Skip to content
30/9/2019

Dětský sportovní den v Podolí

Za krásného počasí se v nedělním odpoledni 22. září uskutečnil pod hlavičkou obce Podolí a FK Renocar Podolí fotbalový nábor.

V rámci podpory rozvoje sportu u dětí a mládeže a také probíhajícího celorepublikového zářijového náborování v rámci FAČRU, se podařilo zorganizovat a zrealizovat ve sportovním areálu Podolí nejen závodní, ale i zábavné odpoledne. Organizátoři měli pro děti připraveno devět dovednostních stanovišť, kde si děti mohly vyzkoušet sílu, obratnost, techniku a přesnost. Vedle toho si mohly děti v doprovodném programu, který byl v režii Šárky Svobodové, vyzkoušet v pravidelných intervalech nejen svou kreativitu, ale i výtvarné umění a k tomu všemu se sehrálo pohádkové divadlo, písničky, tancovačky a bublinové hrátky.

Od chvíle zahájení, kdy bylo vše připraveno a jednotlivá stanoviště obsazena svými průvodci, začal se sportovní prostor postupně zaplňovat a během pár chvil bylo na hřišti opravdu živo. Rodiče své malé sportovce v několika případech povzbuzovali a u těch nejmenších se dokonce i přímo zúčastnili v absolvovaní v některé z disciplín. Tak jak to ke sportu už patří bylo k vidění i několik kuriózních momentů ať už na překážkové dráze anebo při jízdě na koštěti v obratnostní disciplíně „Harryho Pottera“.

Na konci si za své výkony děti převzaly pamětní medaile, diplomy a něco na doplnění energie. Na závěr ještě několik čísel. Celá akce trvala 3 hodiny a zúčastnilo se jí ke 100 lidem, přičemž z toho 44 bylo dětí. Nejmladšímu účastníkovi, který absolvoval dílčí disciplíny bylo 16 měsíců a nejstaršímu 15 let. Velké díky patří nejen organizátorům, ale i všem zúčastněným.