Skip to content
16/9/2019

TJ Čechie Halže na svém náboru pro děti připravila 12 stanovišť

​Dne 5. 9. 2019 se do Halže v okrese Tachov sjely děti ze širokého okolí, protože se zde na místním fotbalovém hřišti konal dosud největší nábor budoucích fotbalových hvězdiček v historii fotbalového oddílu TJ Čechie Halže.

Akce, pořádané v rámci projektu "Měsíc náborů" a zaštítěné ze strany FAČR, se zúčastnilo více než 170 dětí a dále pedagogický doprovod ze základních a mateřských škol z Halže, Tachova, Lesné, Chodského Újezdu a Lomu u Tachova.

Na fotbalovém a přilehlém multifunkčním hřišti bylo pro děti přepraveno 12 stanovišť s nejrůznějším zaměřením. Děti si, většina poprvé v životě, zkusily nefalšovaný fotbalový trénink. Na stanovištích na ně čekaly úkoly se zaměřením na obratnost, koordinaci, silová cvičení, překážková dráha, ale také možnosti na vyzkoušení si vedení míče, střelby na branku a klasického malého fotbálku s přenosnými brankami. Na multifunkčním hřišti pak děti potrénovali chytání míče, dribling a házení na branku, to vše za účelem celkového rozvoje pohybových dovedností.

Nábor, od rozcvičky až po závěrečné focení, trval téměř přesně dvě hodiny a po celou dobu mu přálo krásné slunečné počasí. Na každého účastníka čekal na závěr malý balíček s drobnou odměnou a také s kontakty na nejbližší fotbalový oddíl. Pro všechny pořadatele byly odměnou pochvaly od pedagogů a příslib dětí, že za rok opět rády přijedou.