Skip to content
30/7/2019

V Libchavách bylo opět živo

Ve středu 19. června se na fotbalovém hřišti v Libchavách již podruhé konala akce Měsíc náborů.

Po dvou naplánovaných dnech, kdy akci zhatilo počasí, se na potřetí všechno povedlo. Celé dopoledne se po hřišti proháněla dítka ze školy a školky. Trenéři si pro ně nachystali různá cvičení všeho druhu. Od obyčejné honičky, běhání přes lano a cvičení s tyčemi přes jednoduchou fotbalovou průpravu jako je běh s míčem mezi kužely, střelba na branku a samotná hra. Jedno cvičení bylo zaměřené i na koordinaci pohybu – k tomu sloužilo náčiní bossa.


Na dětech bylo vidět, že je cvičení baví a že si chvilku bez školy dokáží užít. Pro některé to bylo první setkání s balónem a to je velké plus. Pokud se dítě na základě tohoto projektu rozhodne věnovat fotbalu, ale i kterémukoliv jinému sportu, je to jen dobře. Akce se dohroomady zúčastnilo 168 dětí z pěti škol a školek. Vše připravilo 15 trenérů a organizátorů.

Celé dopoledne se vydařilo, celou dobu svítilo slunce a i učitelky si připravený program pochvalovaly. Poděkování patří i trenérům, kteří se dětem na každém stanovišti věnovali a pomáhali jim s průpravou.