Skip to content
17/6/2019

Děti byly z disciplín na náboru v Porubě nadšeny

Ve čtvrtek 30. 5. se v Porubě konala sportovní akce v rámci měsíce náborů, které se zúčastnily děti z okolních mateřských a základních škol.

Na hlavním travnatém hřišti areálu SaP Poruba bylo pro děti připraveno 10 stanovišť zaměřených na pohybové schopnosti a dovednosti. Na dvou stanovištích si děti zahráli mini fotbal na hřišti menších rozměrů a menšího počtu hráčů. Při jednotlivých cvičeních bylo použito materiální vybavení ve formě rozlišovacích dresů, a sportovní pomůcky, jako jsou míče, slalomové tyče, překážky a další, které oganizátorům celou akci hodně ulehčili a zpříjemnili.

Celkový počet účastníků z řad sportujících dětí se pohyboval okolo hranice 120. Celé dopoledne ukázalo, že dětem sport a celkově pohybové aktivity nedělají žádné problémy, ba spíše naopak. Mezi dětmi bylo velké procento pohybově nadaných jedinců a to jak z pohledu chlapců, tak i z hlediska děvčat. Děti, jejichž přirozeností je trávit čas v pohybu, byly cvičeními a hrami nadšené. Otázkou zůstává, zda rodiče přivedou děti na stadión a budou je pravidelně podporovat v jejich sportování. Vyhodnocení celé akce by mělo tedy navazovat až na informaci, kolik dětí z dnešní akce se rozhodne stát členem zdejšího fotbalového klubu, anebo fotbalových klubu z okolí. Všichni věříme, že takových bude co nejvíce.