Skip to content
17/6/2019

Děti si na náboru v Doubravce zahrály i fotbal proti dospělým

V jedno velké sportoviště se ve čtvrtek 30. května proměnila dvě fotbalová hřiště na Doubravce. Místní fotbalový klub SK SENCO uspořádal pod záštitou Fotbalové asociace ČR náborový den v rámci projektu „Měsíc náborů“.

Pro více než 200 dětí ve věku od pěti do sedmi let z okolních mateřských a základních škol bylo připraveno dvacet různých stanovišť, na kterých se malým sportovcům věnovali trenéři mládeže a dorostenci domácího klubu. Už od samého rána proudily do areálu početné skupinky dětí. Během slunečného dopoledne si vyzkoušely nejen svou obratnost, rychlost a sílu, ale kromě sportovních zážitků si některé děti vychutnaly poprvé i radost ze vstřeleného gólu nebo vítězství.

„Překvapil nás a zároveň velmi potěšil obrovský zájem škol a školek z okolí. Všechny zúčastněné děti si zaslouží velkou pochvalu za to, s jakou chutí a nadšením se pustily do různých dovednostních disciplín. Naši trenéři ve spolupráci s dorostenci jim pro změnu vytvořili báječnou atmosféru, na které se aktivně přímo na hřištích podílely i samotné paní učitelky. Všem zúčastněným, malým i velkým, bych chtěl poděkovat a těším se na další podobné akce,“ prohlásil sekretář klubu a hlavní organizátor akce Jiří Žižka.

A jelikož šlo celé dopoledne hlavně o fotbal, vše bylo zakončeno netradiční fotbalovým utkáním více než dvou stovek dětí proti dvacítce dospělých. Všichni malí vítězové si pak odnesli medaile, drobné dárky a nechyběla ani sladká odměna.

„Kolegyně se vrátily nadšené. Dětem se akce velmi líbila. Vše bylo skvěle zorganizované a pro děti byl zajištěn bohatý, a hlavně zábavný program. Chtěla bych, a věřím že nejen za naši školu, poděkovat organizátorům. Už teď se těšíme na pozvání na další podobnou akci,“ napsala v emailu paní učitelka z 28.ZŠ Mgr. Štěpánka Tomanová.

„Dlouhodobě se tady velmi dobře pracuje s mládeží a dnešní akce jen dokumentuje, že umí děti zaujmout a vyvolat v nich zájem nejen o fotbal samotný, ale o sportování obecně. A to je jeden z hlavních cílů podobných akcí Fotbalové asociace,“ řekl nám na závěr fotbalového dopoledne zástupce Fotbalové asociace GTM KFS Pavel Hudeček.