Skip to content
30/5/2019

Děti si na náboru v Pečkách vyzkoušely několik různých disciplín

Letos poprvé se Amatérský fotbalový klub Pečky přihlásil do projektu Fotbalové asociace ČR, který svojí velikostí přesáhl dosavadní akce organizované pro děti.

Ve spolupráci se ZŠ a MŠ Pečky a MŠ Dobřichov se v pondělí 13. 5. 2019 uskutečnil na Městském stadionu v Pečkách sportovní dopoledne pro celkem 130 dětí, které si mohly na deseti stanovištích vyzkoušet různé pohybové a dovednostní hry. Po dohledem trenérů například probíhaly překážkové dráhy, skákaly v pytli, házely na cíl, střílely na branku nebo se přetahovaly. Z podpory projektu byl na konci každý za svůj výkon odměněn medailí, ovocem a drobnou sladkostí.

Pro organizátory byla tato akce novou zkušeností a inspirací k vlastním projektům a nápadům, jak zapojit a motivovat děti k pohybu. Velké díky zaslouží vedení školy a školek, za umožnění realizace tohoto projektu. Poděkování patří také přítomným učitelkám a hlavně trenérům AFK, kteří obětovali svůj pracovní čas ve prospěch aktivit pro děti. Zvláštní poděkování patří patronovi Martinovi Zemanovi, Grassroots trenérovi mládeže FAČR. Věříme, že formu této spolupráce můžeme dále rozvíjet a v budoucnu podobné pohybové hry opakovat.