Skip to content
20/9/2019

Díky náboru v Nebušicích navštívilo několik dětí trénink zdejší přípravky

Ve středu 11. 9. 2019 se nebušické hřiště stalo místem náboru mladých sportovních nadějí z Nebušic a blízkého okolí.

Více než 250 dětí ze ZŠ Nebušice a ZŠ Horoměřice zde strávilo příjemné dopoledne naplněné sportovními aktivitami. Jednalo se o děti z 1. - 3. tříd, které měly vždy vyhrazený čas na jednotlivé disciplíny. Pro děti byl zajištěn svoz autobusy přímo od škol na hřiště a zpět. Na hřišti čekalo na učitelky sladké občerstvení a káva, mezitím se o děti postaral tým mládežnických trenérů.

Trenéři měli připraveno pro děti hned 7 stanovišť. Na prvním děti čekal hod tenisákem na přesnost, na druhém skok do výšky, třetí byl štafetový běh s tenisovou raketou a tenisákem, čtvrtá opičí překážková dráha, pátá byla střelba na branku (penalty), na šestém stanovišti si děti vyzkoušely slalom s míčem a na sedmém hru 2 na 2 na malé branky. Děti přicházely na stanoviště v malých skupinkách po 10 - 15 tak, aby se dostalo na všechny, všech 7 stanovišť absolvovaly děti za necelou hodinu.

O moderaci a koordinaci celé akce se staral šéftrenér mládeže Jan Plachý, kromě trenérů byl v akci i mediální support tým, který udělal z akce krásné fotky a video. Děti obdržely na konci akce sladkosti, ovoce a také obálku "Můj první gól" s kontaktem na místní fotbalový klub. Nábor se konal za pěkného počasí a již následující týden se díky náboru zapojilo do fotbalového tréninku mladší přípravky hned několik dětí z náboru. Organizátoři budou rádi, pokud se i v budoucnu podaří podobné akce znovu zorganizovat.