Skip to content
14/10/2020

Díky náboru získaly Ivančice nové nadějné fotbalisty

​V úterý 15. 9. 2020 se v Ivančicích, pod záštitou FC Ivančice, konala akce Měsíc náborů, které se zúčastnily děti základních škol z ivančického okolí.

Před samotnou událostí proběhla drobná marketingová propagace v podobě oslovení místních základních či mateřských škol, vystavení posteru na Facebook FC Ivančice, nebo publikace posteru v ivančické televizi TIV.

Akce se uskutečnila na umělé trávě v areálu FC Ivančice, kde bylo připraveno 7 organizátorů, kdy každému připadlo jedno stanoviště. Úkoly pro děti byly orientovány zejména směrem k zábavě, nicméně i k rozvoji celého těla sportovce, vnímání svého pohybového aparátu, a samozřejmě také k fotbalu. Konkrétně šlo o stanoviště:
1) fotbalová hra na branky
2) rozvoj koordinace pohybu sportovce - překážky, bosu míče, ...
3) slalomové cvičení - formou zábavy, děti předváděly různá zvířata, nakonec si i zkusily fotbalové zakončení, vedení míče
4) fotbalová hra na branky
5) zakončení na přesnost - děti kopaly penalty na "brankáře", trefovaly kužele na přesnost
6) cvičení s judo pásky - přetahovaná, rozvoj myšlení a spolupráce mezi členy
7) házení na přesnost - děti různou formou hodu/kopu trefovaly obruče, PET láhve atd.
Veškerá cvičení byla vedena formou zábavy, často byly vymyšleny pohádkové příběhy, aby děti byly upoutány a zabaveny.

Po vyčerpávajícím dopoledne bylo pro děti a jejich učitelky nachystáno drobné občerstvení a rozdány marketingové předměty (náramky, dopisy, ...).

Vzhledem k ohlasu a zpětné vazbě od dětí a učitelek je možné akci považovat za povedenou. Děti si užily spoustu zábavy, některé se i přihlásily do oddílu kopané na následujícím tréninky. Skvělá spolupráce probíhala i s dívkami, které cvičení velmi bavilo. Děkujeme za možnost uskutečnit nábor, bylo to skvělé!