Skip to content
31/10/2020

Dolní Ředice hostily za slunného počasí jeden ze zářijových náborů

​V pátek dne 18.9.2020 se od 09:00 hod na fotbalovém hřišti místního klubu v Horních Ředicích, okres Pardubice, uskutečnila akce Fotbalové asociace ČR „Měsíc náborů září 2020“.

Za slunného počasí se akce zúčastnily dvě okolní základní školy a jedna mateřská škola. Nejprve se od 9 hodin akce zúčastnily děti ze ZŠ z Horních Ředic a MŠ z Dolních Ředic. Poté se od 10:30 zúčastnily také děti ze ZŠ z Dolních Ředic. Nábor byl rozdělen do dvou částí, z nichž každá trvala jeden a půl hodiny. První části se zúčastnilo 70 dětí a druhé části 52 dětí z řad chlapců a dívek. Děti byly doprovázeny svými pedagogy.

Průběh náboru byl rozdělen na sedm stanovišť, kdy každé ze stanovišť bylo zaměřeno na jinou sportovní činnost. Na každém stanovišti byla zajištěna účast jedné dospělé osoby z řad dobrovolníků místního fotbalového klubu. Jednotlivé úkoly byly prováděny zábavnou formou pro zdokonalení nejen míčových her. Sportování dětí doprovázela reprodukovaná hudba.

Atmosféra celého dopoledne byla velmi příjemná a spokojené výrazy dětí dokazovaly, že se akce setkala s velkým úspěchem a můžeme jen doufat, že nábor splnil svůj cíl a k fotbalu přivede nové malé fotbalisty i fotbalistky. Ze samotného vyjádření pedagogů bylo patrné, že se akce shledala s pozitivním ohlasem. Na závěr jednotlivých částí byly dětem rozdány drobné ceny včetně poskytnutí pitného režimu a sladkých odměn. Zároveň byly dětem prostřednictvím pedagogů předány náborové letáky s informacemi pro rodiče. Celá akce byla uskutečněna pod vedením GTM OFS Pardubice pana Lukáše Daňka.