Skip to content
25/10/2020

FC Kopřivnice objevila na náboru nové členy

V úterý 29. září se v Kopřivnici uskutečnila akce pod záštitou Fotbalové asociace České republiky s názvem „Můj první gól - Měsíc náborů“.

Na náborovou akci byly pozvány 4 základní školy v Kopřivnici. ZŠ Emila Zátopka kvůli jinému zaměření školy účast odmítla, neboť v době konání se jejich děti účastnili jiného programu. Zbývající 3 školy akci potvrdily. V úterý, kdy se akce konala však 2 školy účast vzhledem k vývoji kolem pandemie Covid-19 odřekly. Vše bylo připraveno a když poslední škola, a to Základní škola Floriána Bayera, účast potvrdila, nebylo na co čekat a akce tak proběhla.

Hned od zahájení bylo vidět, že se děti a učitelky na akci těší a jsou moc rády, že opravdu proběhla. Na hrací ploše bylo díky menší účasti vytvořeno méně stanovišť a každá skupinka se tak dostala výborné péči. Škola vyhověla požadavku organizátorů a vybrala průřez dětí napříč více ročníky. Zájem dětí byl velký. Na každém stanovišti bylo vidět, že děti program baví a nechtěly, aby přišel konec. Vyprofilovalo se přibližně 5 dětí, která byla už při práci s míčem na určité úrovni a fotbal by je bavil.

Při ukončení akce, kde děti dostávaly upomínky na tento den, si samy děti řekly, že by bylo dobré podobné akce konat častěji. Zájem od pedagogů byl také velký. Předně strach, jak děti nebudou poslouchat a na konci údiv z toho, jak moc je to bavilo. Po akci se s organizátory spojila i paní ředitelka zúčastněné školy, která tlumočila velkou spokojenost s programem a našim přístupem. Jakmile to na jaře počasí dovolí, bude zdejší klub v těchto akcích pokračovat.

S ohledem několika týdnů po akci můžeme hodnotit, že z tohoto náborového dne máme už 4 nové členy kteří se aktivně zapojili do tréninků.