Skip to content
17/6/2019

Kvůli nepřízni počasí musel být nábor v Pyšelích přerušen

Sportovní klub Pyšely, z.s. pořádal ve spolupráci s Fotbalovou asociací ČR v pondělí 20. května 2019 pro kluky a dívky sportovní akci v rámci projektu „Měsíc náborů“.

V rámci této akce byly osloveny místní ZŠ (pět tříd 1. - 3. ročník) a MŠ (jedna třída předškoláků). Děti na akci dorazily po jednotlivých třídách spolu s pedagogickým dozorem dle předem domluveného harmonogramu, se začátkem ve 8.30 hod. Pro děti bylo připraveno osm stanovišť, z kterých dvě byla zaměřená na fotbalové míčové dovednosti.

Každá třída byla rozdělená do menších skupin, které pak postupovaly se svým trenérem jednotlivými stanovišti. Všichni zúčastnění obdrželi na konci medaili a balíček v podobě tašky s logem klubu, uvnitř které byl nápoj, sušenky, ovoce, reklamní materiály, náramek a průvodní list pro rodiče s informacemi o dané akci.

Jelikož se počasí v dopoledních hodinách zhoršilo a pršelo čím dál více, organizátoři po domluvě s ředitelkou školy rozhodli akci přerušit a další třídy již na hřiště neposílat. Ostatním dětem, které se z důvodu zhoršení počasí akce nezúčastnili byly balíčky zaneseny přímo do školy a v krátkém přerušení vyučovaní jim byly předány nejen informace o dané akci, ale i o možnostech zapojení se do tréninkového procesu v rámci jednotlivých kategorií v našem klubu.

Po domluvě s okresním Grassroots trenérem byl nábor dokončen 2. června v rámci akce „Den dětí“, kterou rovněž pořádal klub SK Pyšely. V tomto případě všem účastníkům počasí přálo mnohem víc a akci se podařilo úspěšně ukončit. Dohromady se akce zúčastnilo 190 dětí. Úsměvy dětí přímo na hřišti, následně ve školských lavicích, nebo v rámci Dne dětí byli pro všechny dostatečnou odměnou.