Skip to content
26/10/2020

Na nábor v Jenišovicích bylo mnoho pozitivních ohlasů

​Ve středu dne 30. 9. 2020 se uskutečnil na fotbalovém stadionu v Jenišovicích fotbalový nábor v rámci projektu FAČR „Můj první gól - Měsíc náborů“, jehož se účastnilo 75 dětí ve věku 5-8 let.

Počasí náboru přálo, když po předchozích propršených dnech vykouklo i sluníčko. Společně se zástupci FAČR se tak podařilo připravit řadu stanovišť (např. hod na koš, běh v žebříku, přetahovaná lanem, podbíhání lana, přeskakování branek, skákání v pytli, obratnost, a samozřejmě nemohla chybět střelba na branku, přihrávání balónu či samotný fotbálek). Tyto disciplíny měly za úkol ověřit motorické dovednosti mladých sportovních nadějí.

Všichni zúčastnění si sportovní dopoledne velmi užili. Pozitivní odezva šla také z řad kantorů, jimž se vedení náboru velmi líbilo. Dětičky samozřejmě potěšila malá odměna na závěr ve formě propagačních materiálů od FAČR a sladkých drobností od místního klubu.

Příjemné pak bylo zjištění, že místní klub po náboru kontaktovalo 6 rodičů budoucích fotbalových hvězdiček s tím, že se jim fotbalové dopoledne moc líbilo, a chtěli by se zapojit. Následně děti také dorazily na tréninky a moc si je vychvalovaly. Doufejme, že jim nadšení vydrží a společně, s již zaregistrovanými fotbalisty, budou místnímu klubu i nadále dělat jenom radost.