Skip to content
2/10/2020

Na náboru TJ Jiskra Hořice si děti vyzkoušely 10 stanovišť

​V pátek 4. září 2020 uspořádala TJ Jiskra Hořice oddíl kopané, společně s Fotbalovou asociací České republiky sportovní den s názvem „Můj první gól“.

V areálu fotbalového stadiónu bylo na dvou hřištích a přilehlé travnaté ploše umístěno 10 stanovišť: miniházená, běhání s fotbalovým míčem přes překážky (zmrzlina), házení tenisáků do sudu, minifotbal, střelba na velkou bránu, trakař, skákání v pytli s žebříkem, opičí dráha, slalom s fotbalovým míčem, přetahování lanem a tahání pneu.

Na těchto stanovištích si děti mohly vyzkoušet základní pohybové aktivity. Sílu, obratnost, rychlost, koordinaci, týmovou spolupráci a vše, co budou potřebovat pro každý jiný sport, nebo jen pro radost z pohybu. Každé stanoviště bylo pod dohledem trenéra a odborných asistentů.

Pozváni byli žáci a žákyně hořických i okolních základních a mateřských škol ročníku narození 2010 - 2015. Svůj první gól si mohlo vstřelit přes 200 zúčastněných sportovců. Ceny, pitný režim, fotodokumentaci, zdravotní službu, dopravu pro mimohořické školy a preventivní hygienická opatření byla zajištěna TJ Jiskra Hořice a FAČR.

Organizátoři akce by zpětně chtěli poděkovat všem zúčastněným a také třídě VII. A ZŠ Komenského za pomoc při celkové organizaci a obsazení stanovišť odbornými asistenty. Kamilovi Kašparovskému za ozvučení, pěkné písničky a rozhovory s budoucími šampióny.