Skip to content
27/6/2019

Na náboru ve Velkých Bílovicích trenéry zaujala šikovnost některých dětí

Dne 27. 5. 2019 se od 10:00 do 12:00 na hřišti TJ Velké Bílovice, za účasti trenéra OFS Břeclav Luďka Zlámala, dalších posil i z jiných OFS, a místních trenérů mládeže, konala akce Měsíc náborů.

Ti společně vytvořili celkem 8 stanovišť a rozdělili si děti z místní mateřské školy a ze Základní školy Velké Bílovice do skupin po 12 až 16 sportovcích. Na jednotlivých stanovištích si děti mohly zkusit různé aktivity, od vedení míče, střelby, různých pohybových cvičení až po samotný fotbal formou průpravné hry. Na každé stanoviště připadlo řádově 10 minut, poté děti změnily stanoviště. V rámci akce trenéři zjistili několik postřehů, počínaje šikovností některých dětí, byť fotbal hrály poprvé, jejich vedení míče bylo na úrovni trénujících dětí, naopak našly se i takové, kterým pohyb dělal problém.

V průběhu a i po skončení akce projevilo několik dětí zájem o fotbal s dotazem, kdy se konají tréninky, což organizátory velmi potěšilo, a opravdu i přišly. V závěru byly dětem rozdány propagační materiály, přičemž největší úspěch slavil náramek. Dle všech zúčastněných by takových akcí mohlo být více, nejen z důvodu získání nových fotbalových talentů, ale i z důvodu rozvíjení pohybových aktivit dětí a získání vztahu ke sportu samotnému.