Skip to content
17/6/2019

Na náboru ve Žďáře nad Sázavou vypomáhala i reprezentatka WU19

400 chlapců a dívek dorazilo na fotbalový nábor, který pořádal fotbalový klub ve Žďáře nad Sázavou.


Klub FC Žďas Žďár nad Sázavou uspořádal ve spolupráci s FAČR nábor dětí do fotbalového oddílu. Akciepod názvem Měsíc náborů – můj první gól byla propagována ve školkách po celém Žďáře nad Sázavou a okolí. Na samotnou akci dorazilo 400 dětí ze všech sedmi žďárských mateřských škol.

Pro děti bylo připraveno dvanáct stanovišť, na kterých vypomáhali klubový hráči z mladšího dorostu U17, mladší žáci U13, reprezentantka WU19, Simona Novotná, která je bývalou hráčkou zdejšího klubu a další trenéři. Kluci a holky si mohli vyzkoušet cvičení zaměřené na pohybové aktivity, rychlost a koordinaci. Na dalších stanovištích si pak mohli zahrát fotbal a vstřelit i svůj první gól. Na závěr celé akce byla pro každého malého fotbalistu a fotbalistku připravena malá sladkost a občerstvení.

Odpoledne akce dále pokračovala a přivedla k nám do klubu další adepty této krásné hry. I oni si vyzkoušeli poprvé kopnout do míče a dostali od organizátorů drobné dárečky a kontakt na naše trenéry. Teď je již jen na nich, jestli si najdou i s rodiči cestu do zdejšího fotbalového klubu a na fotbalové trávníky.