Skip to content
14/10/2020

Nábor SK Bolešiny nakonec doprovázelo dobré počasí

V úterý dne 29. 9. 2020 se na hřišti Sportovního klubu Bolešiny uskutečnil fotbalový nábor ve spolupráci s FAČR v rámci projektu „Můj první gól - Měsíc náborů“.

Velmi nepříznivé počasí v předchozích dnech, které způsobilo nejistotu organizátorů, se v den náboru uklidnilo, což umožnilo celou akci bezproblémově uspořádat. Zúčastnilo se ji přibližně 80 dětí ze spádové oblasti ve věku 3 až 11 let.

Celá akce se nesla ve velmi pozitivní a přátelské atmosféře. Pro děti bylo připraveno celkem 8 stanovišť, na kterých byla přepravena různá cvičení (překážky s žebříkem, slalom s míčem mezi tyčemi, slalom na rychlost, střelba na bránu, hra 3x3, nahrávky na kratší vzdálenost, přebíhání s nahrávkou a švihadlo s kruhy).

Organizátoři se snažili jednotlivá stanoviště připravit tak, aby u dětí prověřili jak všeobecnou motoriku, tak i práci s míčem a střelbu. Bylo vidět, že některé děti jsou velmi šikovné a fotbal už dokonce hrají. Objevily se však i děti, které přišly do kontaktu s míčem a fotbalem vůbec poprvé. Co nás, jako pořadatele, velmi těší, je fakt, že už během dne si děti i učitelé pochvalovali hřiště a organizaci náboru. Největší odměnou však byly úsměvy na tvářích všech sportovců.

Na závěr byly pro všechny děti připraveny odměny za jejich snahu. V taštičce dostaly propagační dopis a leták k akci „Měsíc náborů“ a dále i nějaké sladkosti, pití a tyčinky. To, že se akce povedla, dokazuje i fakt, že hned na další pravidelném tréninku mládeže se objevilo šest nových dětí, ze kterých se hned čtyři ihned registrovali do klubu. Doufáme, že bude možné podobnou akci uskutečnit i v příštích letech.