Skip to content
10/10/2020

Nábor v Nebušicích přispěl k obnově zdejšího mládežnického fotbalu

​Náborová akce TJ Sokol Nebušice proběhla za krásného letního počasí v úterý 22. 9. 2020 v areálu místního oddílu kopané.

Akce byla propagována prostřednictvím oficiálních plakátů poskytnutých PFS/FAČR a dále též díky vlastním letákům v Nebušicích a okolí (místní školy, městské vývěsky, výlepová plocha místního Sokola), v elektronické podobě na různých sociálních sítích a v neposlední řadě v místním Zpravodaji Nebušice (oficiální médium Městké části Praha 6 - Nebušice).

Nábor organizovalo 6 osob z řad trenérů a pomocníků, kteří dávaly pokyny všem 55 dětem z místních ZŠ i MŠ ve věku 4-10 let. Pro děti bylo připraveno několik stanovišť, mohly si vyzkoušet nejen fotbalové dovednosti (střelba na přesnost, střelba na branku, slalom s míčem, hra 1 na 1, 2 na 2), ale také různé obecné pohybové dovednosti (skok do výšky, opičí dráha, přetahování lanem).

Nábor přispěl k nedávno obnovené tradici mládežnického fotbalu v Nebušicích. Před 4 roky zde nebyl jediný mládežnický tým, dnes oddíl eviduje kolem 60 dětí ve 4 mládežnických kategoriích, hrajících pravidelně soutěže PFS.