Skip to content
18/6/2019

Nějvětší úspěch na náboru v Rudolfově sklidila přetahovací hra „Ovce a vlci“

Dne 31.5. se na hřišti SK Rudolfov uskutečnilo ve spolupráci s FAČR sportovní dopoledne Měsíc náborů.

Na fotbalovém hřišti bylo připraveno celkem 11 stanovišť s 13 patrony a několika asistenty z řad hráčů žákovských a přípravkových kategorií. Pro děti byly připraveny atraktivní soutěže, úkoly a hry. Pro doplnění energie malých sportovců bylo nachystáno sladké i slané občerstvení, čerstvé ovoce a také dostatek pití. Před 9 hodinou se začaly scházet první skupinky dětí z mateřských školek, nakonec se celkem zúčastnilo 215 dětí z přilehlých MŠ a rudolfovské ZŠ.

Po přivítání a seznámení s programem se děti rozběhly na stanoviště, kde na ně již čekali připravení patroni. Ze všech stran se ozývalo povzbuzování a fandění, děti do svých výkonů dávaly maximum, ať už skákaly po koordinačním žebříku, měřily rychlost na radaru nebo probíhaly opičí dráhou. Nejvíce je ale bavila hra s přetahováním Ovce a vlci, kde poměřovaly síly pomocí judo pásku a velkého přetahovacího lana, dále Lov bizonů, kde se stávaly lovci, jejichž úkolem bylo ulovit kamaráda/bizona a donést jej nebo jinak dopravit do tábora. Neméně oblíbený byl - zejména u těch nejmenších - fotbalový Mrazík, Liga mistrů a Včeličky, kde bylo úkolem pilných včeliček nasbírat z květů na louce co nejvíce pylu (žetonů) s kterým bylo nutno doletět do včelího úlu. Tradičně velký úspěch měla i disciplína házení a střelba na plachtu a hra Piráti, ve které se obchodníci snažili získat zpět na svou loď z ostrova pokladů piráty ukradené poklady.

Po celou dobu se děti i paní učitelky dle libosti mohly občerstvit a s chutí se pak pustit do zbývajících stanovišť. Za nadšení a plné nasazení při soutěžení nakonec organizátoři všechny odměnili medailemi, dopisem s letáky a drobným dárkem. I na ně samotné čekala odměna v podobě klobásky a studené limonády, ačkoliv všichni přiznali, že největší odměnou byla radost malých sportovců. SK Rudolfov akci pořádal již potřetí a pokaždé o ni byl veliký zájem z řad škol i školek, které si organizaci velmi pochvalovaly. Letos se bohužel nepřihlásila ZŠ a MŠ Vráto, která pořádala svou dlouho plánovanou olympiádu, zato se poprvé zúčastnily děti z MŠ Hůry a MŠ Hlincová Hora. Doufejme, že akce bude mít stejný úspěch i příští rok a že účastníkům, stejně jako letos, vyjde i počasí.