Skip to content
7/10/2020

SK Rudolfov uspořádal fotbalový nábor již počtvrté

​Dne 21. 9. bylo na hřišti SK Rudolfov uspořádána ve spolupráci s FAČR sportovní dopoledne v rámci projektu Měsíc náborů.

Na fotbalovém hřišti bylo připraveno celkem 10 stanovišť s 10 patrony a několika asistenty z řad hráčů žákovských a dorosteneckých kategorií. Pro děti byly připraveny atraktivní soutěže, úkoly a hry. V zázemí bufetu byl tentokrát oproti minulým ročníkům zajištěn jen dostatek pití – občerstvení bylo domluvě se školou i školkou raději vynecháno. Bohužel v souvislosti s opatřeními proti COVID 19 byla účast oproti předchozím rokům velmi nízká. Celkem se zúčastnilo jen 77 dětí. I přesto před 9 hodinou přišla první skupinka dětí z mateřské školky Hlincová Hora, o hodinu později je pak následovali žáci ZŠ Vráto.

Po přivítání a seznámení s programem se děti rozběhly na stanoviště, kde na ně již čekali připravení patroni. Ze všech stran se ozývalo povzbuzování a fandění, děti do svých výkonů dávaly maximum, ať už skákaly po koordinačním žebříku, střílely na plachtu nebo probíhaly opičí dráhou. Nejvíce je ale bavila hra na Žraloky a také na Stavěči a bourači. Neméně oblíbená byla, zejména u těch nejmenších, hra na Autíčka, Liga mistrů a Piráti, kde bylo úkolem statečných námořníků obrat piráty o poklady a co nejvíce jich z ostrova pokladů odnést na vlastní lodě.

Za nadšení a plné nasazení při soutěžení nakonec organizátoři všechny odměnili medailemi, dopisem s letáky a drobným dárkem. Zdejší akci pořádal již počtvrté a pokaždé o ni byl veliký zájem z řad škol i školek, které si organizaci velmi pochvalovaly. Letos se bohužel neúčastnila místní rudolfovská školka ani škola díky zmíněným opatřením, což je pro klub největší ztrátou. Doufejme, že nejpozději na jaře bude možnost akci znovu uspořádat pro všechny, kteří v září nemohli přijít.