Skip to content
2/10/2019

V Miřeticích se uskutečnil velký fotbalový den

V pátek 13. září 2019 se na fotbalovém hřišti Tělovýchovné jednoty Tatranu Miřetice uskutečnil sportovní den pro děti pod hlavičkou projektu „Měsíc náborů“.

Této akce, kterou zaštiťuje Fotbalová asociace České republiky a má za cíl přilákat do svých řad nové mladé naděje a budoucí fotbalové hvězdičky se zúčastnily školy z blízkého okolí. Jednalo se o ZŠ Holetín, ZŠ Včelákov, ZŠ Miřetice a MŠ Miřetice.

Na místním fotbalovém hřišti si nakonec své sportovní dovednosti vyzkoušelo na 130 dětí různých věkových kategorií od 4 do 10 let.
Pod vedením Jana Uhlíře, hlavního patrona a trenéra party létajících trenérů se děti rozdělily do skupinek a na hřišti na ně čekalo deset stanovišť s nejrůznějšími úkoly. Na každém stanovišti byli připraveni organizátoři z řad dospělých, kteří se snažili děti vtáhnout do různých sportovních úkolů se zaměřením na rychlost, obratnost, koordinaci pohybů a vůbec celkového rozvoje pohybových schopností.
Děti si zde mohly vyzkoušet například přetahování na gumě, překážkovou dráhu, dribling, chytání míčku do speciálních kuželů, hledání pokladu a další zábavné hry.

Dle jejich zapálení a úsměvu ve tváři bylo poznat, že je celá akce baví a to pro nás organizátory bylo tou nejlepší odměnou. Všichni organizátoři jsou rádi, že nadšeni byli nejen rodiče a starosta obce Miřetice, ale i pedagogové ze všech škol. Ti přislíbili i účast pro příští rok a pochvalovali si, že mnohé z toho co zde viděli použijí i v rámci tělocviku na svých školách. Po skončení soutěží děti dostali sladké balíčky jako poděkování a obálku pro rodiče, pokud by měli zájem sportovat pravidelně.