Skip to content
14/10/2020

​Vydařená náborová akce SK Krušnohoří s účastí Petra Johany

V měsíci září 2020 byl fotbalovou asociací opět spuštěn projekt měsíce náborů. V Ústeckém kraji se uskutečnilo několik takovýchto akcí, které podpořila Fotbalová asociace ČR. Jedna z akcí se uskutečnila v nově založeném klubu SK Krušnohoří, kde se několik fotbalových nadšenců snaží ve velice složitém regionu restartovat fotbal.

Další podporované nábory FAČR se ve fotbalových klubech Ústeckého KFS uskutečnily ve Spartaku Lubenec, FK Tatranu Kadaň, Sokole Údlice, MSK Benešově n/Ploučnicí, Ústí nL-Střekově, SK Krušnohoří. Bohužel některé již připravené akce byly na poslední chvíli zrušeny kvůli koronavirové situaci a obavě o šíření této nemoci.

Začátkem roku 2020 byl založen na Mostecku v oblasti Krušných hor sportovní fotbalový klub SK Krušnohoří, jehož členská základna dětí se rekrutuje především z maličkých obcí Hora Svaté Kateřiny, Nové Vsi v Horách a Brandova. K tréninkům a fotbalovým zápasům klub využívá hřiště na Brandově a v zimním období pak tréninky probíhají v tělocvičně ZŠ Hora Svaté Kateřiny. A právě ve spolupráci s vedením této základní školy i mateřské školy na Hoře Svaté Kateřiny zorganizovali funkcionáři SK Krušnohoří za vydatné pomoci kolegů z FK Baníku Most-Souš v pátek 18. září 2020 od 9:00 do 11:00 hodin na více účelovém hřišti na Růžovém vrchu Hory Svaté Kateřiny v rámci projektu Fotbalové asociace ČR „Můj první gól“ podporovanou náborovou akci.

Té se zúčastnilo 52 dětí z nižšího stupně základní školy a také předškoláci z místní mateřské školky. Celkem 8 pořadatelů na čele s Grassroots trenérem OFS Most Ladislavem Ramešem pro děti připravilo 6 stanovišť, na kterých si děti mohly vyzkoušet své fotbalové dovednosti a pohybové schopnosti. Děti v jejich sportování přijel podpořit a povzbudit bývalý reprezentant České republiky ve fotbale Petr Johana. Po skončení vydařeného sportovního dopoledne děti dostaly od pořadatelů medaile, fotbalový náramek, několik sladkostí a obálku, kde našly informace o možnosti zapojit se do sportování ve fotbalovém klubu SK Krušnohoří. Na úplný závěr se děti společně vyfotily a internacionál Petr Johana jim pak podepisoval fotbalové kartičky!