Skip to content
18/6/2019

Začátek náboru v Rýmařově zpestřila „disco“ rozcvička

Ve čtvrtek 30. května se travnaté fotbalové hřiště SK Jiskra Rýmařov zaplnilo dětmi, aby si v rámci projektu Fotbalové asociace České republiky – Měsíc náborů, užily dopoledne plné her a zábavy s míčem či bez míče.

Téměř tři stovky děti z místních a okolních mateřských škol a žáků první, druhých a některých třetích tříd ZŠ Jelínkova v doprovodu svých učitelek, přivítalo ráno ve fotbalovém areálu kromě slunného počasí i pořadatelé akce z řad mládežnických trenérů a hráčů SK Jiskra Rýmařov. Po krátké úvodní rozcvičce v rytmu „disco“ byli kluci a holky rozděleny do několika skupin. Každá skupina dostala tzv. průvodce z řad žáků druhého stupně ZŠ, který danou skupinu provázel celé dopoledne po jednotlivých stanovištích.

Jednotlivá stanoviště nebyla jen o fotbale, ale zejména o pohybu a zábavě. O to se na jednotlivých stanovištích, kterých bylo celkem dvacet, starali kromě trenérů, také hráči z řad mužstva mužů, dorostu či starších žáků. Děti si tak třeba kromě střelby na branku a oblíbeného fotbálku vyzkoušely například hod míčku do koše, překážkovou dráhu, ocáskovou honičku, skákáni v pytli, žabáckých soubojů, postřehovky a mnoho dalších aktivit.

Všechny děti byly velmi šikovné a na tvářích všech dětí byla vidět radost z příjemně prožitého dopoledne, což bylo největší odměnou pořadatelům této akce. Na závěr si každé dítě odneslo drobné dárečky, propagační materiály FAČR či klubu a sladké odměny.